Despre mine

Fotografia mea
Asociatia Umanitara "Ursula Honeck" Piatra Neamt a fost infiintata in anul 2002 din dorinta de intrajutorare a aproapelui iar din anul 2004 asociatia umanitara se ocupa si de preluarea si distribuirea ajutoarelor Organizației “Hilfe für Osteuropa Todtnau – Seelscheid e.V” - organizatie infiintata in anul 1990 de catre doamna Ursula Honeck. Organizatia “Hilfe für Osteuropa Todtnau – Seelscheid e.V” a făcut transporturi umanitare in : Republica Moldova, Ucraina, Polonia, Tarile Baltice, Chile iar din martie 1990 si in Romania ajutand unităţi medicale, instituţii de cult , unităţi de învăţământ, organizaţii neguvernamentale, firme, bursieri şi persoane fizice. De atunci şi până în prezent în fiecare an au efectuat două transporturi cu ajutoare umanitare, iar în anii cu calamităţi naturale, chiar trei transporturi. Activitatea organizaţiei şi a tuturor colaboratorilor ei este de voluntariat.

miercuri, 26 februarie 2014

Acțiunea educativ-caritabilă ”Și copiii iubesc Dragobetele”


Parohia ”Sf. Voievozi” Săvinești, Protopopiatul Roznov, Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, împreună cu Organizația Umanitară Hilfe Fur Osteuropa Todtnau-Seelscheid e.V,  Asociația Umanitară ”Ursula Honeck” Piatra Neamț și Inspectoratul de Poliție Neamț, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au desfășurat în data de 24 februarie acțiunea educativ – caritabilă ”Și copiii iubesc Dragobetele”.
Sub sloganul ”Iubește românește”, reprezentantele Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, subcomisar Daria Oatu și agent principal Maftei Iulia, doamna Augusta Jumanca, președinta Asociației Umanitare ”Ursula Honeck” Piatra Neamț și Baghiu Petronela, delegată a Fundației Solidaritate și Speranță Săvinești, au adus o bucurie celor 274 de copii din școlile și grădinița comunei Români din județul Neamț.
”Având în vedere semnificația zilei de astăzi a Dragobetelui, copiii trebuie să știe că forma prin care îți iubești aproapele se manifestă și plecând de la a fi mai puțin violenți, indiferent de forma de violență, verbală, fizică, atitudinală. Am avut astăzi o activitate fructuosă”, declarat directorul Școlii Gimnaziale Gheorghe Nicolau, doamna Mihaela Aldea.
Știindu-se faptul că, aproape în fiecare zi există un caz de agresivitate în instituţiile de învăţământ, subcomisarul Daria Oatu din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, a prezentat copiilor informații privind prevenirea delincvenței juvenile. De asemenea, copiilor le-au fost prezentate câteva reguli ce ar trebui îndeplinite pentru a fi în siguranță, cum ar fi: copiii trebuie să-și cunoască numele de familie, adresa, numărul de telefon, să le comunice părinților unde și cu cine se află, să refuze să stea de vorbă cu persoane necunoscute şi să respingă orice persoană care îi atinge sau îi tratează într-un mod care îi face să se simtă ciudat.
Și cadrele didactice au găsit utile informațiile prezentate de subcomisarul Daria Oatu, aceasta oferindu-le câteva reguli pentru a preveni fuga de acasă a copiilor, cum ar fi:
-Încurajaţi-l pe cel mic să fie deschis faţă de dumneavoastră şi să vă comunice ceea ce simte sau crede, chiar dacă este ruşinat. De multe ori nelămuririle sau secretele pot expune copilul la un risc potenţial.
-În situaţia în care copilul dumneavoastră este neliniştit şi nu doreşte să vorbească despre ce-l frământă, îndrumaţi-l spre un adult în care are încredere şi care-l poate ajuta.
-Atunci când copilul minte în mod repetat în legătură cu şcoala, cu prietenii, cu ieşirile în oraş, când dispar bani sau obiecte din casă sau aduce acasă lucruri care nu-i aparţin şi cărora nu le poate justifica prezenţa, acestea pot fi semne care indică o iminentă fugă de acasă.
-Învăţaţi-l că fuga de acasă nu este soluţia pentru problemele pe care le are şi arătaţi-i riscurile la care se expune dacă părăseşte mediul familial.
”Activitatea preventivă a fost pe linia prevenirii delincvenței în mediul școlar, a cauzelor care determină un comportament predelincvent în rândul minorilor și nu în ultimul rând, consecințele săvârșirii unor astfel de fapte”, a menționat subcomisarul Daria Oatu.
Doamna Augusta Jumanca, președinta Asociației Umanitare ”Ursula Honeck” și Petronela Baghiu, reprezentanta Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești au împărțit copiilor dulciuri, jucării și fructe, cadouri cu care au reușit să emoționeze sufletele copiilor.
”Avem bucuria să sărbătorim Dragobetele în mai multe școli și grădinița din comuna Români. Bucuria este deosebită, pentru că în sfârșit putem Iubi românește. Sper că am adus o bucurie copiilor, atât prin cadourile oferite, dar și prin informațiile primite de la partenerii noștri de la Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, care le-au oferit informații utile. Mulțumim cadrelor didactice pentru primirea pe care ne-au făcut-o și sperăm să nu fie ultima oară când ne întâlnim cu acești copii minunați”, a precizat doamna Augusta Jumanca.
Elevii și-au răsplătit musafirii, lecturând câteva pilde din Noul Testament, iar l-a final le-au acordat celor prezenți câte o felicitare.
Copii și-au manifestat iubirea și pentru învățătură. Astfel, celor cu rezultate foarte bune la concursul de limba engleză ”Smart”, le-au fost acordate medalii și diplome.
Brîndușa Dediu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu